تاریخ انتشار۲۴ بهمن ۱۳۹۰ ساعت ۱۴:۲۶
کد مطلب : 83087

ساختار عملیاتی تأمین مالی اسلامی از طریق انتشار سهام

کتاب "ساختار عملیاتی تأمین مالی اسلامی از طریق انتشار سهام" تألیف "حبیب احمد" توسط انتشارات دانشگاه امام صادق(ع) وارد بازار نشر شد.
ساختار عملیاتی تأمین مالی اسلامی از طریق انتشار سهام
به گزارش خبرگزاری تقریب (تنا)، کتاب ساختار عملیاتی تأمین مالی اسلامی از طریق انتشار سهام درس های از سرمایه گذاری خطر پذیر با ترجمه مهدی صادقی شاهدانی ، احمد بهاروندی و روح‌الله احمدی حاجی‌آبادی در ۱۰۶ صفحه منتشر شده است.

در بخشی از این کتاب آمده: آمارها نشان می‌دهد كه ابزارهای تأمین مالی كوتاه‌مدت و با نرخ سود ثابت مانند مرابحه بیشتر از سایر ابزارها جهت تأمین مالی مورد اقبال بانكهای اسلامی قرار می‌گیرد. در همین راستا توجیهات متفاوتی درباره علل توجه کمتر به روشهای بلند مدت و مشاركتی ارائه شده است. این مطالعه در شش فصل در صدد است این مسئله را از طریق دقت در ساختارهای عملیاتی موجود در مؤسسات مالی و نحوه پرداختن این مؤسسات به مسئله مدیریت ریسك مورد بررسی قرار دهد.

در واقع مطالعه حاضر ریسکهای مختلفی که ممکن است شیوه های تأمین مالی از طریق انتشار سهام را تهدید کنند بررسی نموده و مدلی را به بحث می گذارد که تا جایی که ممکن باشد این ریسکها را تقلیل داده و یا تعدیل کند ضمنا با تکیه به مفهوم مکمل بودن نشان می دهد که چرا بانکهای اسلامی به طور نسبی کمتر از ابزارهای بدهی پر ریسکتر استفاده می کنند و در نهایت پیشنهاد می کند که سرمایه گذاری خطرپذیر الگوی مناسبی است که به وسیله آن می‌توان ریسکهای ناشی از روش تأمین مالی از طریق انتشار سهام را مدیریت کرد. بنابراین به نظر می رسد جهت اقبال موسسات مالی اسلامی به تأمین مالی از طریق انتشار اوراق سهام بایستی مراکزی جهت مدیریت ریسکهای ناشی از این نوع تأمین مالی تأسیس شوند.

به طور کلی به نظر می آید که تأمین مالی پایه سهام بایستی نقش چشمگیرتری را در بانکداری و تأمین مالی اسلامی داشته باشد که به همین علت اندیشمندان و محققین بایستی پس از تبیین ماهیت ابزارهای مالی اسلامی ریسکهای مترتب بر هر کدام را به خوبی شناسایی نموده و راهکارهایی را به منظور تعدیل این ریسکها ارائه نمایند. این تحقیق یکی از اولین تلاشها در جهت تبیین ابعاد سازمانی تأمین مالی اسلامی از طریق انتشار سهام است.

برای بررسی مسئله مطرح شده؛ نویسندگان از مفهوم مكمل بودن استفاده نموده‌اند. این مفهوم اشاره می‌كند كه هر موسسه مالی دارای اجزاء مختلف و به هم پیوسته‌ای است كه درصورت وجود هماهنگی‌های لازم بین این اجزاء، شرایط ایجاد تعادل در فرآیند مؤسسات را فراهم می‌كند. چنانچه هر كدام از این اجزاء مفقود باشد،‌ مؤسسه مورد نظر سودآور نخواهد بود و یا به‌زودی ساختار آن با مشكل جدی مواجه خواهد شد. به منظور دستیابی به الگویی كه از طریق آن مؤسسات مالی بتوانند منابع مالی مورد نیاز خود را از طریق انتشار سهام تأمین كنند، ساز و كارهای مختلفی بررسی شده است که بر اساس این ساز و كارها، مناسبترین ساختارهای تأمین مالی با توجه به تحلیل ریسكهای عملیاتی، نقدینگی و اعتباری ارائه شده است. این اثر نشان می‌دهد كه الگوی انتشار سهام منطبق بر فعالیتهای بنگاه‌های سرمایه‌گذار خطرپذیر بوده و مناسبترین ساختار برای حداقل نمودن ریسكهای موجود در فرآیند تأمین مالی می‌باشد. مهمترین شاخصه لازم برای موفقیت و رشد مؤسسات مالی اسلامی بر پایه سهام را می‌توان وجود نیروی انسانی ماهر در این مؤسسات دانست.
https://taghribnews.com/vdcfexdc.w6dmcagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی