تاریخ انتشار۲۰ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۲۸
کد مطلب : 188145

تشییع پیکر آیت الله بحرالعلوم در کربلا و نجف

پیکر این عامل ربانی در نجف اشرف به خاک سپرده شد. ایت الله علی سیستانی مرجع عالیقدر عراق در پیامی، درگذشت آیت الله بحر العلوم را تسلیت گفت.
تشییع پیکر آیت الله بحرالعلوم در کربلا و نجف
به گزارش خبرگزاری تقریب(تنا)، حضرت آیت الله سید علی سیستانی در پیامی ارتحال آیت الله سید محمد بحرالعلوم از علمای نجف اشرف را به خانواده و دوستداران آن عالم ربانی تسلیت گفت.

دربخشی از این پیام آمده است: با نهایت اندوه و تأسف خبر ارتحال علامه کبیر سید محمد بحرالعلوم که پس از عمری خدمت به وطن و رهایی ملت از ظلم و استبداد به جوار رحمت الهی شتافت را دریافت کردیم. این ضایعه اسفناک را به دوستداران و آگاهان از جایگاه ایشان به ویژه خانواده و خاندان شریف تسلیت عرض می کنم و از خداوند متعال می خواهم رحمت واسعه و محشور شدن با اجداد پاکش را به او عطا فرموده و به خانواده اش صبر و پاداش دهد.

آیت الله سید محمد بحرالعلوم که از بیماری سرطان کبد رنج می برد دیروز در بیمارستان صدر نجف دارفانی را وداع گفت.
مراسم تشییه آن فقید سعید امروز با حضور جمع زیادی از علما، نمایندگان مراجع تقلید، استادان و طلاب حوزه علمیه و قشرهای مختلف مردم در شهرهای مقدس کربلا و نجف تشییع و درجوار مرقد مطهر حضرت علی علیه السلام به خاک
سپرده شد.
 
سید محمد سومین پسر سید مرتضی طباطبایی بروجردی از نوادگان امام حسن مجتبی (ع) بود.
ایشان شب جمعه از ماه شوال 115 هجری قمری / 1113 هجری شمسی در شهر کربلای معلی پا به عرصه هستی نهاد. او از دوران کودکی در پرتو توجهات پدر بزرگوارش سید مرتضی ( متوفای 1204 هجری قمری ) به آداب و اخلاق اسلامی خو گرفت و رشد یافت . پس از گذراندن دوره های علوم مقدماتی و سطح فقه و اصول، در آغاز بلوغ به درس خارج که از سوی پدرش تدریس می شد، راه یافت و پس از پنج سال درس و بحث فشرده به مقام بلند اجتهاد نایل آمد.
سید محمد همچنین در محضر اساتید به نام حوزه کربلا و نجف اشرف شرکت کرد. فرهیختگان همچون محمد باقر وحید بهبهانی (1118 - 1208 ق) ، شیخ یوسف بحرانی (1107 - 1186 ق) ، محمد تقی دورقی نجفی (متوفی 1186 ق) و مهدی فتونی نباطی عاملی (متوفی 1183 ق) از معلمان سید محمد بودند.
ایشان حکمت و فلسفه را نزد آقا میرزا ابوالقاسم مدرس فرا گرفت. وحید بهبهانی در اواخر عمر خویش مردم را در مسایل و فتواهای احتیاطی به سوی سید محمد مهدی راهنمایی می کرد و او را مجتهدی جامع الشرایط می دانست.
سید محمد در سال 1186 ق به قصد زیارت مرقد مطهر امام رضا (ع) و دیدار با علمای بزرگ ایران وارد مشهد مقدس شد و در مدت اقامتش شش ‍یا هفت ساله خود در آن شهر، علاوه بر دیدارهای علمی با مردم و مباحثات با علما، در درس استاد میرزا مهدی اصفهانی خراسانی (1153 - 1218 ق) شرکت کرد و فلسفه، عقاید و کلام را از آن مرد بزرگ آموخت و بر اندوخته علمی خویش افزود.
لقب بحرالعلوم از زبان این استاد اولین بار به سید محمد مهدی طباطبایی بروجردی گفته شد. استاد که از هوش و استعداد او شگفت زده شده بود، در حین درس خطاب به شاگرد خود می گوید، تو دریای علم هستی از آن لحظه سید به لقب بحرالعلوم معروف شد.
 
 
https://taghribnews.com/vdceev8znjh8vzi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی