تاریخ انتشار۲ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۰:۲۰
کد مطلب : 294229

بررسی نقش انقلاب ایران بر بازسازی تمدن اسلامی در کتاب «آفاق تمدن انقلاب اسلامي»

كتاب «آفاق تمدنی انقلاب اسلامي» مجموعه‌ مقالاتي است كه به بررسي جنبه‌هاي مختلف تمدن سازي انقلاب اسلامي ايران با محوريت بازسازي تمدن تاريخي اسلام می پردازد.
بررسی نقش انقلاب ایران بر بازسازی تمدن اسلامی در کتاب «آفاق تمدن انقلاب اسلامي»
این کتاب که توسط جلال درخشه گردآوری شده، نتيجه 20 مقاله علمي است كه بر ارتباط انقلاب اسلامي ايران و بناهاي فكري شيعه تمرکز دارد.

کتاب«آفاق تمدنی انقلاب اسلامي»، انقلاب ايران را نقطه آغاز بازسازي تمدن اسلامي برمي‌شمرد و براي اثبات اين ادعا، زواياي مختلف و جنبه‌هاي تاثيرگذار ملي، منطقه‌اي، بين‌المللي، تئوريك و علمي آن را بر بازسازي تمدن اسلامي مطرح مي‌كند.

این کتاب در 3 بخش تدوين شده به گونه ای که بخش اول با عنوان «اصول و مباني» در برگيرنده 8 فصل نخست کتاب است که به مسائلی همچون «بازسازي انديشه ديني در ايران معاصر و تأثير آن بر بازيابي تمدن اسلامي»، «خدمات انقلاب اسلامی ایران به فرهنگ و تمدن اسلامی»، «انقلاب اسلامی و تلاش برای احیای تمدن اسلامی»، «انقلاب اسلامي ايران و تمدن‌سازي نوين اسلامي»، «هويت تمدني انقلاب اسلامي ايران و رسالت زمينه‌سازي ظهور»، «انقلاب اسلامی و احیای تمدن اسلامی»، «بنیانهای فکری شیعه درتمدن سازی اسلامی» و «مؤلفه‌های تمدن اسلامی» می پردازد.

بخش دوم کتاب با  عنوان «عوامل و ابعاد»، فصل نهم تا چهاردهم را در برمی گیرد. در این 6 فصل سرفصل هایی نظیر«انقلاب اسلامی، انقلاب تمدن‌ساز؛ دانشگاه ایرانی، دانشگاه تمدن‌ساز»، «نقش تعليم و تربيت اسلامي در تمدن‌سازي»، «همگرايي رسانه‌های سنتی و مدرن پس از انقلاب اسلامی و نقش آن در بازسازي تمدن اسلامي»، «انقلاب اسلامي و آفرينش نقش جديد رسانه‌ها در تمدن‌سازي (با تأکيد بر مباني حقوقي)»، «تربيت عقلاني و تمدن اسلامي: بررسي جايگاه عقل در انديشه تربيتي و نهاد آموزش اسلامي» و « ابعاد معنوي تمدني گفتمان انقلاب اسلامي» پرداخته شده است.

بخش سوم نیز «آسيب‌شناسي» نام دارد که شامل 6 فصل پانزدهم تا بیستم کتاب می شود. نویسنده در این فصل های مقاله هایی با عنوان «محيط امنيتي تمدن اسلامي؛ رويکردي آسيب‌شناسانه»، تمدن‌سازی ِانقلاب اسلامی و گفتمان سکولاریزم در روابط بین‎الملل»، «علوم انسانی و تمدن‏ سازی در ایران؛ رهیافتی میان رشته ‏ای»، «جمهوري اسلامي ايران و چالشهاي اساسي بازيابي تمدن اسلامي»، «افول تمدن ايران اسلامي و علل آن» و «تقابل رويکرد تمدن‌سازي انقلاب اسلامي و جهاني‌سازي، تحليلي آينده‌نگرانه» از نظر گذرانده است.

جلال درخشه در فصل هجدهم به مقاله خود با عنوان « جمهوري اسلامي ايران و چالشهاي اساسي بازيابي تمدن اسلامي» اشاره کرده است. نویسنده در این مقاله ضمن مشخص کردن مسائلي چون تعريف تمدن و تمدن اسلامي، رابطه تمدن اسلامي با ساير تمدنها، نحوه بازيابي تمدن اسلامي و جايگاه نظام جمهوري اسلامي به بررسي چالش‌هاي اساسي بازيابي تمدن اسلامي و جمهوري اسلامي ايران پرداخته است.
در این کتاب 20 مقاله ای علاوه بر نویسنده (جلال درخشه) نام نویسندگانی همچون دکتر ناصر جمال‌زاده، دکتر منصور میراحمدی، دکتر رضا اکبری و یاسین شکرانی، دکتر اصغر افتخاری و دکتر غلامرضا گودرزی به چشم می خورد.

کتاب «آفاق تمدني انقلاب اسلامي» سال 1390 توسط انتشارات دانشگاه امام صادق (ع) در شمارگان 1500 نسخه به چاپ رسیده است.


 منبع: خبرگزاری کتاب ایران

 
 
https://taghribnews.com/vdcf0jd01w6d10a.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی