مسجد شیخ لطف الله یكى از مهمترین مساجد تاریخى ایران به شمار مى آید. این مسجد كه در ضلع شرقى میدان امام خمینى اصفهان ومقابل قصر شاه عباس صفوى معروف به عالى قاپو قرار دارد، از جهت هنر معماری اسلامی در نوع خود بی نظیر است.
تاریخ تأسیس:
مسجد شیخ لطف الله در سال ۱۰۱۲ هجرى قمرى به دستور شاه عباس اول ساخته شده و نام این مسجد از نام "لطف الله عبد الكریم
طاق پر نقش ونگار محراب این مسجد نیز از داخل با نقوشى از شكوفه ها وشاخه هاى دایره اى شكل ومقرنس هایى صدف مانند تزیین شده است.
میسى"، یکی از فقهاى امامیه در جبل عامل لبنان گرفته شده است. وى در زمان صفویان به ایران آمد وپس از اشغال محل اقامتش در قزوین توسط ازبك ها به خواست شاه عباس یك مدرسه واین مسجد را (كه به نام خودش مشهور است) بنا کرد. گفتنی است ساخت این مسجد ۱۷ سال به طول انجامید.
این مسجد جزو زیباترین آثار تاریخى اصفهان به شمار مى آید. مسجد شیخ لطف الله دارای گنبدى است كه از داخل وخارج كاشیكارى شده وبر روى این كاشى ها دایره هاى متعدد پر نقش ونگارى وجود دارد كه با آیات قرآنى تزئین شده اند. در بالاى این گنبد منافذى مزین به سنگ هاى معدنى براى ورود نور وهوا وجود دارد.
وجه تمایز این گنبد، نقش هاى اسلیمى و افعى هاى طراحى شده بر روى آن است.
این مسجد جزو زیباترین آثار تاریخى اصفهان به شمار مى آید.
بالاى این گنبد كه از خارج به یك ستاره ۸ پر معرق كارى شده منتهى مى شود، كلاهكى وجود دارد كه با كراتى به اشکال منظم احاطه شده است.
طاق پر نقش ونگار محراب این مسجد نیز از داخل با نقوشى از شكوفه ها وشاخه هاى دایره اى شكل ومقرنس هایى صدف مانند تزیین شده است.
مسجد شیخ لطف الله را مى توان در زمره مساجد منحصر به فرد جهان در زمینه تزئینات و نقوش زیبا به شمار آورد.