تاریخ انتشار۲۵ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۰۰
کد مطلب : 169052
رئيس دانشگاه مذاهب اسلامی:

مذاهب اسلامی نیازمند توافق بر الگوی فقهی همزیستی مشترک هستند

رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی در دیدار با استاد فقه مقارن دانشگاه الازهر مصر، با اشاره به چالش‌های جهان اسلام راهکار حل مسائل امت اسلام را توافق بر یک الگوی فقهی مشترک دانست و تاکید کرد: دانشگاه مذاهب اسلامی به عنوان یک دانشگاه فرا مذهبی و بین المللی در این زمینه فعالیت می کند.
مذاهب اسلامی نیازمند توافق بر الگوی فقهی همزیستی مشترک هستند
به گزارش خبرگزاری تقريب(تنا) به نقل از روابط عمومی دانشگاه مذاهب اسلامی، «حجت الاسلام والمسلمین دکتر احمد مبلغی» در دیدار با «شیخ دکتر احمد محمود کریمه» استاد فقه مقارن و استاد برجسته دانشگاه الازهر مصر که به تهران سفر کرده است، با تشریح فعالیت دو نهاد گروه‌های فقهی و کرسی‌های فقهی مذاهب در دانشگاه مذاهب اسلامی، گفت: دانش ورزی در این دانشگاه فضایی مناسب را برای تبادل علمی و مقارنه سازی فقه فراهم آورده است.

وی خاطر نشان ساخت: فعالیت گروه های تکفیری که با اسم مذهب به اصل اسلام و پیامبر گرامی آن ضربه می زند زمینه را برای وحدت نهادهای علمی و فقهی جهت مقابله با اندیشه تکفیری به وجود آورده است.

دکتر مبلغی گفت: مشترکات شناسی و مشترکات پردازی دو کار مهم این دانشگاه است که در فقه مقارن به آن می پردازیم

رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی همچنین در ادامه بر آمادگی این دانشگاه جهت همکاری با دانشگاه الازهر مصر در زمینه های علمی و تحقیقاتی فقهی تاکید کرد و ایجاد رابطه میان این دو نهاد را موجب تقویت علمی و فقهی آنها دانست.

«شیخ دکتر احمد محمود کریمه» استاد فقه مقارن و استاد برجسته دانشگاه الازهر مصر نیز بر لزوم پیگیری و تقویت همکاری ها تاکید کرد.

احمد محمود کریمه با اشاره به امتیازات الازهر در میان مراکز علوم دینی گفت: عدم تعصب نسبت به مذهب اهل‌تسنن یکی از این امتیازات است و عقیده داریم باید مبانی و اصول فقه شیعه را هم شناخت و بیان کرد. در تاریخ الازهر عالمان بزرگی مانند شیخ محمود شلتوت قائل به تقریب بوده‌اند و من هم از جمله افرادی بوده‌ام که این کار را انجام داده ام.

استاد فقه مقارن الازهر با اشاره به اینکه تشکیل گروه‌های تکفیری، داعشی‌ها در راستای نابودی اسلام و با نقشه های صهیونیستی شکل گرفته است، به بیان اقدامات خود برای مقابله با این اندیشه‌ها پرداخت و گفت: من به سلفی ها متسلفه می گویم؛ و کتابی را در مورد تکفیر نوشته ام چرا که آنها حتی الازهر را هم تکفیر می کنند.

استاد فقه مقارن دانشگاه الازهر مصر در پایان با ابراز خرسندی از آشنایی با دانشگاه مذاهب اسلامی و فعالیت های جمهوری اسلامی ایران در زمینه تقریب میان مذاهب، ابراز امیدواری کرد که با بازگشت به مصر به تواند زمینه های لازم برای همکاری میان این دو نهاد دانشگاهی را بوجود آورد.

https://taghribnews.com/vdcamon6u49niw1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی